EX

Ett ämne jag och mina vänner ofta tar upp det är:
Kan man vara vän med sitt ex om man är i ett förhållande?

Allså, NEJ det kan man inte!
Det är respektlöst mot personen du är tillsammans nu.
Man har ju minnen med ex:et
Det är inte så att man är dement.

Kvittar hur ex:et va, snäll, bra, dålig, våldsamm, agressiv bla bla bla
det var något som i början var speciellt med han
så att det blev ni 2.

Vad tycker ni? kul och höra vad andra har och säga om det?


Kommentarer
Postat av: Jossan

JAG HÅLLER MED! Jag tycker precis som du, att det är respektlöst mot den man är tillsammans med nu. Är själv tillsammans med någon som länge försökte påstå att det var helt okej att han var vän och umgicks med sitt ex. Men jag har fått min vilja fram nu, och jag är helt övertygad om att även han mår bättre utav deras minimala umgänge! :)

2011-12-03 @ 11:42:48
URL: http://meanwhilebackinthejungle.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag håller också med!

2011-12-03 @ 15:57:10
URL: http://mariamelon.com
Postat av: Ellen

Såklart man kan fortsätta vara vän med sitt ex? Alltså, det är som att säga att man inte får vara vän med någon annan kille än den man har ett förhållande med. För, han är ju ett ex av en anledning, att man inte längre har några känslor kvar för personen. Därför måste jag säga att ditt resonemang är både ologiskt och ganska omoget, vem vill ha ett förhållande med någon man inte kan lita på?

2011-12-03 @ 15:59:41
Postat av: sara

Jag tycker faktiskt att det är helt okej att vara vän med sitt ex men man måste ju inte träffas och prata överdrivet mycket bara för det, då kan jag tycka att det inte är okej. Sen om ens nuvarande pojk/flickvän inte gillar att man pratar så får man ju respektera det och inte göra det helt enkelt. Men vänner, det kan man alltid vara! Man kommer varandra så himla nära när man har haft ett förhållande och fungerar det bra att vara vänner tycker jag inte att man ska slänga iväg killen pga det. Brukar ju vara den killen som blir den nye bäste vännen. Funkar det inte att vara vänner från början, så ta ett break från varandra helt och försök senare, så har jag gjort alla gånger efter att jag insett att vi inte kan fortsätta på samma sätt som vi gjorde. Sedan ta kontakt igen för att jag inte vill gå miste om en bra vän! Och oftast funkar det finemang. Jag kommer alltid att finnas för mina ex, oavsett men jag har inte pratat mycket med dom i övrigt om jag inte haft några känslor.

2011-12-04 @ 14:22:45
URL: http://ekeberg.blogg.se/
Postat av: Sania

Detta låter trångsynt. Om man är tillsammans med någon blir dom en nära vän och vänner ska man ta vara på. Tappar man gnistan och kemin och bestämmer sig för att göra slut ska inte det behöva betyda att man inte längre kan umgås. Jag vet många trångsynta brudar som hatar mig för att jag är kompis med deras pojkvänner, vare sig jag gjort någonting med dom eller inte. Och tjejer som inte förstår att deras pojkvän inte är en superhjälte som alla tänder på. Usch.Jag tycker att folk ska sluta vara dömande, och att man ska lita på varandra och vara öppna. På det viset kan man vara vänner med sina ex.Jag skulle tro att du har problem med tillit, kanske. Ursäkta om jag verkar arg, det är svår att få med tonfall i text.

2011-12-04 @ 20:01:24
URL: http://sania.blogg.se/
Postat av: Jannica

Vrf skulle man inte kunna det? Men blev ihop med exet av en orsak men man gjorde slut av en annan. Har man ny kille, blev man ihop med honom av en orsak och älskar honom, då ska man väl lita på varann? Man ska väl få ha vilka vänner man vill? Har man gjort slut med sitt ex, ja då borde de ju inte finnas några känslor kvar, gör de det ja då har man väl helt enkelt inte gått vidare. Jag pratar ofta med min FÖRSTA riktiga kille. Han vet allt om mig som ingen annan vet, men känslor, nej. Skulle min kille säga jag inte fick ha killkompisar, även om de va ex, då är han inget att ha. Så länge man inte umgås med exet titt som tätt men prata och ses någon gång ibland, de ser jag inte som ett problem. Sen om min kille är vän med sitt ex, klart jag skulle vara liiiiite svartis men det är ju det förflutna, man ska väl blicka framåt? :)

2011-12-07 @ 20:37:11
URL: http://jannicaaenneby.blogg.se/
Postat av: Miosliv - mamma,pappa,barn,katt,hund - vardagen med en fotoblogg!

Jag tycker man kan vara vän med sitt ex, kanske inte råhänger med honom/henne men många gånger kan det vara skönt att få prata av sig med en person som verkligen känner en för det gor man ju om man tex bott ihop flera år innan! man vet ju ändå vart man har varann for det finns en anledning till att man gjorde slut. För att man är vän med sitt ex betyder inte att man älskar sin kille mindre!

2011-12-07 @ 20:38:25
URL: http://miosliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0